Një sistem universal i furnizimit me ujë.

Mixal® përbëhet nga tuba me shumë shtresa dhe lloje të ndryshme pajisjesh që e bëjnë atë të përshtatshme për të gjitha sistemet e hidraulikës dhe ngrohjes.

Falë fleksibilitetit të saj ekstrem është produkti ideal për ndërtimin e sistemeve të ngrohjes, ngrohjes së fasadave dhe tavaneve të dyshemesë, ngrohjes dhe ftohjes dhe për shkak të performancës së shkëlqyer të saj përdoret për shpërndarjen e ujit të pijshëm të nxehtë dhe të ftohtë, në sistemet e ngrohjes dhe tifozëve në sistemet industriale duke përfshirë sistemet për shpërndarjen e ajrit të ngjeshur.

Avantazhet e përdorimit të një sistemi me disa shtresa

Rezistencë ndaj korrizonit

Rezistenca totale ndaj korrozionit, materialeve të ndërtimit dhe përbërësve kryesorë kimikë lejon që ajo të përdoret në një shumëllojshmëri aplikimesh, si rezidenciale ashtu edhe industriale.

Zvogëlimi i humbjes së presionit

Sipërfaqja jashtëzakonisht e qetë e brendshme, si dhe parandalimi i formimit të depozitave të tilla si shkalla e limonit, siguron humbje të ulur të presionit edhe me kalimin e kohës.

Barriera kundër oksigjenit dhe dritës

Shtresa prej alumini vepron si një pengesë totale kundër oksigjenit dhe dritës, të cilat në tuba plastikë do të favorizonin në të kundërt rritjen e algave dhe korrozionin e pjesëve metalike që përbëjnë sistemin.

Zgjidhje ideale në zonat që i nënshtrohen tërmeteve

Kjo është zgjidhja ideale në zonat që u nënshtrohen tërmeteve falë pronave të shkëlqyera mekanike si fleksibiliteti dhe kapaciteti për të lehtësuar vibrimet.

Dritë në peshë

Tuba janë jashtëzakonisht të lehta në peshë në krahasim me tubacionet metalike: pesha është 1/3 e një tubi bakri të ngjashëm dhe është 1/10 e një tubi çeliku të ngjashëm.

Fleksibilitet i shkëlqyeshëm

Kombinimi i polietilenit dhe aluminit të ndërlidhur garanton fleksibilitet të shkëlqyeshëm kur përkulen (edhe kur priren me dorë) dhe stabilitetin dimensional në afat të gjatë.

Qëndrueshmëria e garantuar prej së paku 50 vitesh

Sistemi ka një qëndrueshmëri të garantuar prej së paku 50 vjetësh në përputhje me standardet e produktit; në këtë periudhë produkti mund të përdoret në presione prej 10 bar dhe temperatura deri në 95 ° C.

Materiale jo toksike

Sistemi përbëhet nga materiale që janë krejtësisht jo toksike dhe certifikohen për transportin e lëngjeve dhe ujit të pijshëm.

Gamë të gjerë diametrash

Gamë të gjerë diametrash nga De 14 mm deri në De 90 mm

Izolim i shkëlqyer akustik

Natyra elastike e polietilenit kryq lidhës lejon thithjen e shkëlqyer të dridhjeve dhe për këtë arsye një izolim të shkëlqyer akustik.

Gamë e gjerë

Gama e pajisje, aksesorëve dhe veglave relative është jashtëzakonisht e gjerë dhe lejon të përmbushen të gjitha kërkesat. Pajisjet janë të disponueshme si në metal ashtu edhe në teknologji polimer për të mbuluar aplikimet e ndryshme të sistemit.

Zgjerimi i ulët termik

Zgjerimi termik është përafërsisht 8 herë më i ulët se gypat e të gjitha plastikës dhe është i ngjashëm me zgjerimin e tubave metalikë.

QENDRUESHMERIA

Produkti, riciklimi i tij dhe proceset e prodhimit të përdorur bazohen në parimet e Ndërtimit të Gjelbër, në respektimin e mjedisit dhe ruajtjen e burimeve.

Aplikimet

Sistemi Mixal® me disa shtresa është i përshtatshëm për rinovimet si dhe për ndërtesat e reja si dyqanet, spitalet, zyrat, shkollat, ndërtesat shumëkatëshe të banimit dhe impiantet industriale.

Falë cilësive të tyre të shkëlqyera ato mund të përdoren në sipërfaqe për çdo lloj sistemi:

  • furnizimi me ujë me temperaturë të lartë dhe të ulët tek radiatorët;
  • Furnizimi me ujë të nxehtë dhe me uje te ftohte drejt radiatoreve;
  • shpërndarja e ujit të nxehtë dhe të ftohtë;
  • sistemet e ngrohjes, mur, tavan dhe dysheme, si në ngrohje dhe ftohje;
    termocentralet;stacionet e ngrohjes qendrore;
  • shpërndarja e ajrit të kompresuar;
  • laboratorët, fabrikat teknike dhe industriale në përgjithësi.

Një zgjidhje për çdo nevojë

Gama është e përbërë nga tuba të furnizuar në gjatësi të drejtë (deri në diametër 90 mm për tubin Pexal®) dhe në mbështjellës (deri në diametër 32 mm) me gjatësi të ndryshme, nga 50 deri 200 m.

Tubat me disa shtresa Valsir gjithashtu mund të furnizohen me një mbulesë mbrojtëse të valëzuar, ose me ngjyrë të kuqe të kaltër dhe mund të para-izolohen me një shtresë retardante flaka në gri, blu ose të kuqe.

Alumin

Ekzistojnë metoda të ndryshme për prodhimin e tubave me disa shtresa Pexal dhe ato ndryshojnë kryesisht në teknologjinë e përdorur në formimin e tubit të aluminit. Mund të formohet nga mbivendosja, mbivendosja dhe saldimi, ose nga lidhja e prapme dhe saldimi.

Kjo e fundit është teknologjia e zgjedhur nga Valsir në atë që garanton një trashësi uniforme përgjatë gjithë perimetrit, rezistencë më të madhe ndaj presionit dhe lakimit, karakteristika uniforme mekanike, vlera më të mëdha aderimi me shtresat lidhëse dhe një pengesë totale ndaj oksigjenit.

Polietileni i traslinkuar

Procesi i ndërlidhjes mund të kryhet duke përdorur teknologji të ndryshme, të njohura sipas standardeve ndërkombëtare dhe të identifikuara si më poshtë: A (peroksidet), B (silanet), C (rrezatimi), D (azo-komponimet); metoda e përdorur është treguar së bashku me shkurtimin e materialit, duke marrë PE-Xa, PE-Xb, PE-Xc, PE-Xd.

Ka shumë informacione kontradiktore në treg se cili është teknologjia më e mirë; megjithatë, nuk është lloji i procesit të lidhjes që përcakton cilësinë e tubit por kapacitetin për të prodhuar atë në përputhje me të gjitha standardet përkatëse të cilësisë të cilat zbatohen në të katër metodat e kryqëzimit të lartpërmendura.

PEXAL BRASS

BRAVOPRESS

PEXAL TWIST

Aksesorë

Një gamë e gjerë e aksesorëve dhe komponentëve të veçantë plotësojnë sistemin në mënyrë që të plotësojnë të gjitha kërkesat e sistemit.

Tubacione modulare me dhe pa valvula interceptimi, kolektorë coplanarë, kolektorë me valvola mbyllëse, valvola me sfera në mur, pllaka fikse për pajisje sanitare dhe shumë produkte të tjera.

Vegla

Besueshmëria, qëndrueshmëria dhe cilësia janë karakteristikat që dallojnë gamën e mjeteve Valsir të përdorura në instalimin e sistemit Pexal®; këto produkte janë projektuar për sugjerimet e plumbers tonë më të besuar dhe të bëra me materiale vetëm me cilësi të lartë.

Makinerite e shtypjes deri në diametër 90 mm, makina për çiftëzim deri në diametër 75 mm, prerës të tubave, zgjeruesit me shumë diametra, sistemet për kthimin manual dhe mekanik janë vetëm disa nga mjetet që përbëjnë dhe plotësojnë linjat e ndryshme të prodhimit.

KURSIM KOHË DHE PARA GJATË INSTALIMIT

Falë karakteristikave të shkëlqyera mekanike të tyre, tubat me disa shtresa te Valsir mund të jenë të vendosur në vend të punësimit të pajisjeve duke përfituar përparësi të konsiderueshme nga pikëpamja ekonomike.

REZISTENCË NDAJ ZJARRIT

Instalimi i një sistemi duhet gjithmonë të kryhet në përputhje me standardet dhe rregulloret vendore dhe kombëtare, duke respektuar dispozitat në fuqi të mbrojtjes nga zjarri që mund të ndryshojnë nga një vend në tjetrin.

TRAJTIMET

Krahasuar me tubacionet metalike, tubat me disa shtresa te Valsir kanë një rezistencë më të madhe ndaj komponimeve kimike dhe mund të pësojnë trajtime për disa vite pa u dëmtuar.

Sistemet PEXAL te Aperto jane te instaluar në këto vende

MONZA MOTOR RACING CIRCUIT

Monza (Italy)

EUROPEAN COMMUNITY PALACE

Tirana (Albania)

PELES CASTLE

Bucarest (Romania)

PURPAN HOSPITAL

Tolosa (France)

Cilësi e Çertifikuar

Ky rang prodhohet sipas standardeve evropiane EN 1519 dhe është certifikuar nga organet më të rrepta të çertifikimit.

 

Mbeshtetje Teknike

Aperto Shpk ofron mbështetje të plotë gjatë fazës së planifikimit dhe në vend, në sajë të një zyre teknike të klasit të parë e përbërë nga një ekip inxhinierësh me përvojë, të aftë për t’u marrë me kërkesat më komplekse të sistemit.

Shiko Videot Tona
Abonohu ne kanalin tone ne Youtube